Felhasználónév: *

Jelszó : *


Eseménynaptár Projektek Pályázatok Hírek

[ Összetett keresés ]

2018. október  17. szerda - Hedvig

holnap : Lukács

[1 USD: 4.034 RON] [1 EURO: 4.668 RON] [100 HUF: 1.448 RON]
Teszt Projekt

[ 2009-10-29 ]

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus,


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus, eget ullamcorper nunc magna sit amet enim. Nunc tempor diam id ligula tristique eget euismod orci volutpat. Maecenas malesuada eleifend lacus, lacinia dictum dolor malesuada vitae. Quisque convallis, velit euismod iaculis iaculis, sapien orci sagittis neque, in laoreet tortor mi sit amet velit. Suspendisse fermentum, enim nec porta lobortis, sapien dolor dictum lacus, vel sagittis nibh arcu vel arcu. Praesent eget massa quis turpis interdum pellentesque sed at nulla. Maecenas vel vehicula magna. Duis non quam in justo consectetur vehicula in eu lacus. Aenean sagittis ipsum sed metus facilisis malesuada. Morbi velit nisl, iaculis a pulvinar consectetur, facilisis id felis. Cras ut metus non quam dictum laoreet. Proin a fringilla justo. Curabitur eget porttitor arcu. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Vivamus quis sem id metus vehicula gravida a quis erat. Sed adipiscing sollicitudin molestie. Donec facilisis nisl non est congue non consequat lectus ultrices. Donec feugiat imperdiet nisl a tempor.

Nam eget lectus ac magna venenatis adipiscing. Nullam ullamcorper turpis eu lorem feugiat vestibulum. In sodales tristique lorem a lobortis. Sed massa metus, egestas in tempus nec, sagittis a ipsum. Praesent pellentesque sem et libero vehicula a placerat justo adipiscing. Sed euismod placerat ipsum, in imperdiet est posuere id. In porttitor pharetra egestas. Mauris augue leo, auctor vel elementum nec, mattis quis urna. Nulla varius sodales dui, vel porta libero fermentum non. Curabitur odio leo, sagittis nec pellentesque quis, molestie at tortor. Donec fermentum risus eget diam elementum ut fringilla tortor gravida. Duis diam libero, sollicitudin ultrices posuere ut, sollicitudin eu odio. Vivamus vel lorem erat, in hendrerit tortor. Nam lobortis, risus eget tincidunt adipiscing, magna turpis dapibus quam, ut sollicitudin nisl ligula eu diam. Sed sit amet risus ut mauris ullamcorper suscipit. Etiam ut dolor est, non consectetur neque. Ut dictum aliquet elit, ac vestibulum tortor iaculis eu. Aliquam ultrices varius risus, sed adipiscing odio feugiat vitae. Vissza
 
Pályázatok


A madéfalvi teleház szélessávú internet hozzáférését a Communitás Alapítvány támogatja.Falumajális Madéfalván

Idén április 30-án került sor a hagyományos falumajális rendezvényére.

A nap első programja a kerékpárosok versenye volt. A résztvevők kibicikliztek a templomtól a majálisoló helyszínre, ahol a jelentkezők egy gyorsasági versenyen vettek részt. Ez abból állt, hogy egy bójákkal kijelölt, hepehupás pályát minél rövidebb idő alatt kellett lebiciklizni. A második versenyszám egy akadálypálya teljesítése volt. Ezen úgy kellett végighaladni, hogy ne hibázz, és te legyél a leggyorsabb. Hibának számított, ha felborítottad a bóját, nem a kijelölt útvonalon mentél, letetted a lábad. A vétett hibák plusz időként hozzáadódtak a teljesítés időhöz. Mindkét versenyszám teljesítését meg lehetett ismételni, javítani, anélkül, hogy az előző eredményt tudnád.

A borús idő ellenére a kerékpáros programokon 16-an vettek részt, igen jól teljesítve. A díjazás versenyszámonként és két korosztályban történt. Majdnem mindenki díjban részesült, voltak, akik több díjat is hazavihettek, amely kerékpáros kellékekből állt (pompa, kulcs szett, kesztyű, kulacs). A gyorsasági versenyen kiemelkedő teljesítményt Nagy Károly és Ferencz Attila ért el, míg az ügyességin Olti Zsolt és Olti Tamás.

14 órától a turisztikai menedékház alapkövét helyezték el a község vezetői, amelynek kivitelezése a következő hónap folyamán indul.

15 órakor érkeztek meg Madéfalva határába a Felcsíki Huszártoborzó résztvevői. A polgármester köszöntötte őket, engedélyt adott, hogy a faluba bejöhessenek, azután pedig a templom előtti térre vonultak. Itt megtörtént a madéfalvi huszárok toborzása, a résztvevőket kaláccsal és pálinkával kínálták meg a lakók, majd a huszárok továbbvonultak a felcsíki községekbe. A zárórendezvényre Csíkszentdomokoson került sor. Madéfalváról Kosz Lajos és László Endre állt be a huszárok sorába.

A falumajális rendezvénye a majálisoló helyszínen folytatódott szabadtéri programmal, majd este tábortűzzel zárult.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.    Négy nyertes pályázat Hargita Megye Tanácsánál

Idén a Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés négy pályázatot nyújtott be a Hargita Megye Tanácsa által kiírt különböző pályázati lehetőségekre.
Projektek


 

XI. Madéfalvi Falunapok

 

2013. június 7-9.

 

Idén immár 11. alkalommal került megszervezésre a Madéfalvi Falunapok. A három napos rendezvény mindig a Jézus Szent Szíve búcsúkor van megszervervezve, mivel ekkor van Madéfalván a búcsú.

Az első nap búcsús szentmisével kezdődött a Madéfalvi Római Katolikus templomban. A mise után mindenki hazatért a családjávál és a meghívott vendégekkel elfogyasztani az ünnepi ebédet.

Kora délután kulturális programok következtek, melyeknek a helyi kultúrotthon adott helyet: a csíkzsögödi Harom néptánccsoport „Ez nem mese” című darabja kultúrált kikapcsolódást kínált az érdeklődőknek. Az előadást Retro-buli követte, élő zenével, ahol mindenki kedvére táncolhatott.

A második nap, szombaton a sportról szólt, a műgyepes focipályán egész nap folytak a különböző focimérkőzések, de ez mellett kerékpárverseny és asztalitenisz-bajnokság is megrendezésre került, melyeket minden korosztály szerepet vállalhatott.

A harmadik napon, vasárnap tetőzött igazán a hangulat. Az ünnepi szentmise után már izott a hangulat a téren, a színpadon a MIK tánccsoportja mutatta be népi táncait, a Caritas sátorban a gyerekek gyöngyöt fűzhettek, rajzolhattak, festhettek, a cserkész sátorban kézműves foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Ez mellett felfújt csúszdák, ugrálók, arcfestés várta a gyerekeket.

A Boszorka Együttes bábszínház-előadással kedveskedett a legkisebbeknek, majd az Open Stage szórakoztatta a közönséget a humoros előadásaival.

Az előadások alatt mindenkinek lehetősége volt kulináris ínyencségeket kóstólni, mint például nyárson sült pulyka, berbécs, nyúl és malac.

A falunapok záróeseménye a 100 Folk Celsius nevű, magyarországi country együttes élő koncertje volt. A koncert nagyszámú nézőközönséget vonzott Madéfalvára a szomszédos településekről is.

A koncert után az egybegyűltek hatalmas tábortűz mellett tovább énekelhettek.

 Teszt Projekt

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus nisl ligula, auctor et vulputate ut, dictum et turpis. Sed interdum, odio sit amet fermentum varius, dui felis elementum lacus,


Támogatóink: Madéfalva Önkormányzata és a " Csompoly" Közbirtokosság

 
FőoldalAz egyesületrőlMadéfalvárólFotó galériaHírekEseménynaptárProjektekPályázatokFórumElérhetőségek